This is some text inside of a div block.
March 29, 2022

Kampioenen Zorg groeit fors

David Martineau is de initiatiefnemer van Kampioenen Zorg, een bemiddelingsbureau dat als intermediair optreedt tussen ZZP’ers en opdrachtgevers in de zorg. Het bedrijf begon ooit in de regio van Utrecht met een poule van 75 ZZP’ers binnen de ouderenzorg. In het afgelopen jaar heeft het bedrijf zich gevestigd aan de Arena Boulevard in Amsterdam. Met deze uitbreiding van het werkgebied is de poule van ZZP’ers uitgegroeid tot ruim 250 ‘kampioenen’. Een forse groei in korte tijd, toch stopt het daar wat Martineau betreft niet, “we hebben ook voor dit jaar de ambitie om onze poule van zelfstandigen te verdubbelen”.

Wat doet Kampioenen Zorg?

Kampioenen Zorg bemiddelt helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen van de niveaus twee tot en met vijf. “Wanneer er extra handen nodig zijn vanwege drukte, ziekte, of om de uren van iemands zwangerschapsverlof op te vullen, worden wij door opdrachtgevers benaderd”, zo vertelt Martineau.

Het waarborgen van de kwaliteit als intermediair

Wanneer je als intermediair wilt groeien ligt er een uitdaging om de kwaliteit van de zelfstandigen te blijven waarborgen. Kampioenen Zorg geeft hier op haar eigen wijze invulling aan. “Om dat te bereiken zorgen wij ervoor dat de bij ons aangesloten ZZP’ers zich gewaardeerd voelen. Kampioenen Zorg onderhoudt goed contact, stuurt een bloemetje wanneer iemand jarig is en denkt proactief mee over bijvoorbeeld aanvullende opleidingen. De zelfstandigen die wij bemiddelen zijn ónze kampioenen en dat laten we ze regelmatig weten.”

Zelfstandigen als ambassadeurs

Kampioenen Zorg kiest er dus duidelijk voor om ambassadeurs te maken van de bij hun aangesloten zelfstandigen. Een strategie die het bedrijf geen windeieren legt. “Nieuwe aanwas komt met name op aanraden van onze bestaande poule, omdat zij zich gewaardeerd voelen. Ik denk dat die specifieke aanpak een verklaring is voor het succes dat we in het afgelopen jaar hebben gehad. Kampioenen trekken kampioenen aan”.

Een backoffice die ontzorgt

Ambassadeurs maken van je zelfstandigen kan alleen wanneer daar voldoende tijd en aandacht voor is. Een degelijke backoffice, die ervoor zorgt dat je tijd overhoudt,  is daarbij onmisbaar. Kampioenen Zorg is al sinds de start van het bedrijf aangesloten bij ZZP365. Alle zelfstandigen binnen het bedrijf maken dan ook gebruik van de backoffice van ZZP365, om hun uren bij te houden, facturen in te dienen en hun werk inzichtelijk te maken. “Bij de intake van een nieuwe ZZP’er laten we ze direct kennis maken met het platform. Vrijwel iedereen wordt daar enthousiast van, omdat het hen - net als ons - een hoop werk bespaart. De zelfstandige wordt ontzorgd, krijgt snel zijn of haar geld en werkt ook nog eens prettiger in de wetenschap dat alles juridisch goed geregeld is.”Door gebruik van de tools van ZZP365 kan Kampioenen Zorg haar zelfstandigen ook garanderen dat ze niet voor onverwachte verrassingen komen te staan, of plots als schijnzelfstandige worden aangemerkt door de belastingdienst. Wel zo fijn.

Mee in de flow van de opdrachtgever

Ook ten aanzien van het contact met de opdrachtgevers biedt het platform van ZZP365 veel voordelen. Niet alleen als het gaat om de ketenaansprakelijkheid, maar ook op gebied van time-management. “Het is fijn dat je als bemiddelaar een systeem achter je hebt staan dat het voor opdrachtgevers makkelijk maakt om uren in te zien en te accorderen. De opdrachtgever weet zo precies wat er speelt en kan alles gemakkelijk digitaal afhandelen. Door de XML-integratie kan alles in slechts een paar klikken aan de boekhouding gekoppeld worden. Dit bespaart de opdrachtgever veel kostbare tijd. Bij het werven van nieuwe opdrachtgevers is het prettig om dit op deze manier te kunnen aanbieden”.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Martineau geeft aan veel waarde te hechten aan de contactmomenten en begeleiding vanuit ZZP365. “Er is ontzettend veel kennis binnen ZZP365, vooral op juridisch gebied en de laatste ontwikkelingen daaromtrent. Hierdoor ben ik zelf ook wijzer geworden en kan ik mijn opdrachtgevers haarfijn uitleggen hoe de vork in de steel zit. Dat schept vertrouwen. Ik ben ook blij dat ZZP365 continu in beweging blijft en actie onderneemt om het platform verder te optimaliseren. Wie op zoek is naar een goed werkende back-office met geweldige support, die raad ik zeker ZZP365 aan.

Ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Lauren Visser
Interim marketingmanager
Download gratis »
Profiteer direct van alle kennis

Wil je ook zorgeloos bemiddelen?

Laat je gegevens achter en ik bel je terug.

Tessa
Servicemanager

Deel dit bericht op: